MyBox: online info over je samenlevings- of huwelijkscontract

MyBox2

Heb je ooit een samenlevings- of huwelijkscontract afgesloten bij je notaris? Is je papierwerk perfect op orde en kan je er meteen de hand op leggen? Of ben je eerder een sloddervos en weet je je contract niet meer liggen? Misschien is je notaris verhuisd of niet meer actief en weet je niet met welk kantoor je contact moet nemen? Goed nieuws: het koud zweet hoeft je niet langer uit te breken, want nu is er MyBox.

MyBox vind je op Notaris.be en geeft je met behulp van je eID een persoonlijk overzicht van de samenlevings- en huwelijkscontracten op jouw naam. Je ziet ook meteen in welk notariskantoor de contracten worden bewaard.

MyBox is gekoppeld aan het officiële register van huwelijks- en samenlevingscontracten, een databank die beheerd wordt door de Federatie van het Notariaat. Het contract zelf staat niet online, maar blijft bewaard in het notariskantoor.

Goed om weten: in het register zitten enkel de samenlevingscontracten in het kader van een wettelijke samenwoning. Contracten tussen mensen die feitelijk samenwonen zitten er niet in.

Toegang krijgen tot MyBox is heel eenvoudig. Surf naar Notaris.be, klik op MyBox en volg de instructies op het scherm. Met behulp van je eID krijg je een overzicht van je contracten en de naam van het notariskantoor waar deze worden bewaard.

Het overzicht bevat alle contracten, ook al ben je intussen misschien gescheiden of is je partner overleden. Uiteraard heb je enkel toegang tot de gegevens van je eigen contracten.

MyBox

Geef een reactie