Je onderneming online oprichten? Ontdek StartMyBusiness!

Je vennootschap online oprichten? Afspraak op StartMyBusiness!

Wie aan de slag gaat als ondernemer hoeft zich niet meer fysiek te verplaatsen naar een notariskantoor. De oprichtingsakte kan op afstand worden getekend via videoconferentie. Deze nieuwe stap in de digitalisering van het notariaat werd mee mogelijk gemaakt door Vice-eersteminister en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne. Hij lanceerde eind maart een wetvoorstel tot wijziging van het wetboek vennootschappen en verenigingen en van de wet op het notarisambt.

Notarissen lanceren het platform StartMyBusiness
Goed nieuws voor alle ondernemers die hun bedrijfsactiviteit onderbrengen in een vennootschap: voor de oprichting is een fysieke verplaatsing naar een notariskantoor niet meer nodig. Je kan je bedrijf voortaan online oprichten via StartMyBusiness, een platform ontwikkeld door de Federatie van het Notariaat (Fednot). Inloggen kan via je eID of via de app itsme. Via het platform kan je de gegevens invullen die de notaris en zijn medewerkers nodig hebben om de oprichtingsakte op te stellen.
StartMyBusiness bevat ook informatie over de juridische aspecten van ondernemen. Voor bijkomende uitleg kunnen ondernemers uiteraard terecht bij hun notaris.

Advies van de notaris blijft cruciaal
Notaris Katrin Roggeman, voorzitter van Fednot: “We zijn blij dat we onze dienstverlening kunnen uitbreiden met StartMyBusiness. Voor ondernemers is het handig dat ze vanop afstand bij ons terecht kunnen. Notarissen blijven hen sowieso goed adviseren, want een onderneming oprichten is meer dan de oprichtingsakte in orde brengen. Naast bijvoorbeeld de gepaste juridische vorm voor hun bedrijf, gaat het vaak over zaken waar ze niet meteen aan denken: kunnen ze wel alleen oprichten als ze getrouwd zijn, wat bij een eventueel overlijden, zijn de kinderen ook actief in het bedrijf, … Ondernemers staan daar best even bij stil bij de start van hun bedrijf om zo de nodige bescherming in te bouwen.”    

Ontdek StartMyBusiness!

Geef een reactie