Notarissen genomineerd voor de Corona Agility Award

Covid-19 maakte organisaties digitaal wendbaarder dan ooit tevoren. Iets wat het ICT-magazine Computable België beloont met een speciale Computable award rond agility in tijden van corona.

Het notariaat is één van de vijf genomineerden voor deze award. Computable geeft aan dat organisaties (zowel groot als klein, privé als openbaar) in aanmerking komen die in tijden van Covid-19 in digitaal opzicht iets uitzonderlijk deden, in functie van hun business. En dat ze dus een toonbeeld waren (of zijn) inzake ‘agility’, in projecten of business modellen.

De nominatie klinkt als volgt: “Per werkdag worden er in ons land vandaag zowat 260 notariële akten digitaal ondertekend. De Federatie van het Notariaat voerde vorig jaar namelijk de mogelijkheid in om een akte te ondertekenen via videoconferentie. En die wordt vandaag dus massaal aangewend. Met 25.366 akten voor de eerste helft van dit jaar gaat het om 3,55 miljoen uitgespaarde kilometers. Daarmee verminderen de notarissen de CO2-uitstoot met naar schatting 611 ton.”

Ontdek de andere genomineerden op Computable.be.

Geef een reactie