Digitaal effectenregister eStox overschrijdt kaap van 10.000 ondernemingen

eStox, het digitaal effectenregister ontwikkeld door notarissen, accountants en belastingconsulenten heeft de kaap van 10.000 geregistreerde ondernemingen in augustus overschreden.

Fednot en het ITAA verheugen zich dat meer en meer ondernemingen de weg vinden naar het digitaal effectenregister dat vele voordelen biedt en het bestuur kan versoepelen.

100% online
Bestuurders kunnen het register op elk moment en om het even waar raadplegen. Bovendien kan het register niet verloren of ergens vergeten worden zoals de papieren versie. Aanslepende discussies en eventueel zelfs gerechtelijke procedures worden zo vermeden.

Betrouwbare gegevens
Notarissen, accountants en belastingconsulenten staan dicht bij de ondernemers. Als ervaren, onafhankelijke professionals kunnen zij ondernemers adviseren en zorgen voor een correcte registratie van de aangeleverde gegevens.

Gebruiksgemak
De wetgever verlaat het principe van ‘één aandeel, één stem’. Voortaan kan een aandeel meerdere stemrechten omvatten. eStox vergemakkelijkt het beheer van deze verschillende rechten en het bijeenroepen van aandeelhouders.

Discretie gegarandeerd
eStox is enkel toegankelijk voor notarissen, accountants en belastingconsulenten. Zij zijn gebonden door het beroepsgeheim. In de nabije toekomst zullen bestuurders het register kunnen raadplegen en kopieën kunnen downloaden. De bestuurders bepalen wie een kopie kan krijgen. Discretie is verzekerd.

https://www.estox.be/

Geef een reactie