Virtuele vlinders: Amaryllis en Serge ontmoetten elkaar via een datingsite

on

Amaryllis Temmerman (16 van 17)
Amaryllis Temmerman had al enkele teleurstellingen in de liefde opgelopen toen ze besloot om haar geluk online te zoeken. Ze zocht en vond en heeft sinds drie jaar een gelukkige relatie met Serge Van Limbergen.

AMARYLLIS
“Ik was veertig en in de liefde wilde het niet zo lukken”, vertelt Amaryllis Temmerman. “Toen ik op een dag Chris Verlinden van Parship moest interviewen voor het werk (Amaryllis is presentatrice en zangeres, red.), raakten we aan de praat. Online daten, daar had ik nog niet over nagedacht. Ik vond het niet echt mijn ding. Ik behoor tot de kantelgeneratie, merk ik: mensen die net iets jonger zijn vinden online daten de normaalste zaak van de wereld, maar voor mij was het toch een drempel.”
Amaryllis besloot haar kans te wagen. “Ik viel steeds maar weer voor foute mannen. Door het voorzichtiger aan te pakken en via het internet iemand te leren kennen, hoopte ik een man te vinden die echt bij mij zou passen. De persoonlijkheidstest die ik moest afleggen was echt een eyeopener. Je krijgt een spiegel voor je en dat is best confronterend. Vooral omdat ik me op dat moment niet bepaald goed in mijn vel voelde. Ik zag in aan welke punten ik moest werken: ik moest beter voor mezelf opkomen, me niet meer wegcijferen voor mijn partner.”

Na enkele weken kwam Amaryllis in contact met Serge. “Ik had tot dan wel wat gechat, maar nog niet met iemand afgesproken. Serge sprak me aan met een grappige opener en wekte meteen mijn interesse, ook al konden we mekaars foto eerst nog niet zien. We merkten dat we best wel veel gemeenschappelijk hadden. Ik was bang om te snel verliefd te worden, dus wilde ik niet te vlug afspreken. Maar toen hij voor het werk naar het buitenland moest, wou hij me graag eerst eens ontmoeten.”
“Die eerste date verliep heel vlot. Je vormt je natuurlijk al een beeld en je bent bang dat je verwachtingen misschien niet zullen uitkomen, maar ik was meteen gerustgesteld. Alleen zijn stem was anders dan ik me had voorgesteld. Ik had een goed gevoel, dit kon misschien wel iets worden, maar ik wilde het rustig aan doen. Toen hij terug was uit het buitenland, hebben we opnieuw afgesproken en de vibe was er nog steeds. Intussen zijn we drie jaar samen en hebben we een huis gekocht. Ik had nooit verwacht dat het zo snel zou gaan, maar het voelt heel natuurlijk aan. Er is een stevige basis. Serge was voor mij de juiste persoon op het juiste moment.”

Amaryllis Temmerman (3 van 17)

SERGE
“Vanaf een bepaalde leeftijd ontmoet je niet veel nieuwe mensen meer op een spontane manier”, zegt Serge Van Limbergen. “Je vriendenkring is gevormd en je werkt met een min of meer vast team van collega’s. Ik was toe aan een stabiele relatie, maar zag niet meteen een manier waarop ik een partner kon leren kennen. Ik ben niet het type dat elke avond op café gaat hangen. Online daten leek me dus wel iets. Na wat vergelijkend onderzoek heb ik me bij Parship ingeschreven. Dat is niet de goedkoopste site en er is een grondige test, dus ik dacht dat dat de kans op een serieuze kandidate wel zou verhogen. Ik ben er eventjes actief op geweest, maar zag al snel in dat het te kort na mijn vorige relatie was.”
“Na een paar maanden heb ik het opnieuw een kans gegeven en raakte ik aan de praat met Amaryllis. Er waren veel raakvlakken, ik was meteen gecharmeerd. Toen ik voor het werk naar het buitenland moest, heb ik gevraagd om haar eerst eens te mogen ontmoeten. Ik was bang dat ik haar in de tussentijd kwijt zou raken. Het beeld dat ik van haar had viel helemaal samen met hoe ze in het echt was. Ik vind online daten een uitstekende manier om iemand te ontmoeten. Dat je elkaar niet spontaan hebt ontmoet doet niets af van de vlinders die je daarna voelt. En op de eerste date ben je net zo zenuwachtig.”

Meer weten over samenwonen en trouwen? Check Notaris.be!

Tekst: Eva Van den Eynde – Foto’s: Thomas De Boever

Geef een reactie