Je testament: hoe begin je eraan?

on

Het testament is en blijft een populair instrument om een nalatenschap voor te bereiden. In de eerste zes maanden van 2017 bleef het aantal geregistreerde testamenten zo goed als stabiel: -0,6% in vergelijking met de eerste zes maanden van 2016. Dat blijkt uit de Familiebarometer van de Federatie van het Notariaat.

Opvallend: het aantal geregistreerde eigenhandig geschreven testamenten lag nog nooit zo hoog. In vergelijking met het 1ste semester van 2012 lieten bijna +40% meer mensen hun eigenhandig geschreven testament registreren bij hun notaris.

Het notarieel testament blijft ook erg in trek. De begeleiding en het advies van de notaris zorgen ervoor dat mensen zeker zijn dat de regelingen die ze troffen i.v.m. hun nalatenschap volledig en correct worden uitgevoerd na hun overlijden. Op deze manier worden latere betwistingen vermeden.

Meer info op Notaris.be

 

 

Geef een reactie