Notaris.be publiceert eerste Familiebarometer

Nota Bene familie

Familiale zaken worden steeds ingewikkelder. Notarissen krijgen dan ook steeds meer vragen over het regelen van relaties, afspraken i.v.m. bezittingen en het voorbereiden van nalatenschappen. Vaak gevoelige zaken waarvoor je best de tijd neemt alvorens je knopen doorhakt. Het onafhankelijk advies van de notaris is daarbij geen overbodige luxe, zeker gezien de toenemende complexiteit van de regelgeving én de gezinssituaties zelf.

De Notarisbarometer is al een tijdje een vaste waarde om de vastgoedactualiteit te volgen. Om nu ook een beter zicht te krijgen op familiale zaken lanceert www.notaris.be de eerste editie van de Familiebarometer.

Uit de barometer blijkt o.a. dat steeds meer mensen kiezen voor een zorgvolmacht. Hierbij geef je aan een vertrouwenspersoon volmacht om
bepaalde handelingen te stellen in de plaats van de volmachtgever.
De zorgvolmacht werd in september 2014 in het leven geroepen en wordt jaar na jaar
populairder. Zo werden er in 2016 +60% meer zorgvolmachten afgesloten dan in 2015. In het 1ste semester 2017 bedroeg de stijging net geen +40% in vergelijking met dezelfde periode in 2016, met gemiddeld zo’n 2.200 zorgvolmachten per maand.

Ontdek de Familiebarometer

 

Geef een reactie